Thai-soldater skal afhøres om attentat

Thailandsk politi leder efter soldater, som måske var involveret i drabsforsøg på aktivist, der har stået i spidsen for "gule" protester mod ekslederen Thaksin

Politiet i Thailand vil afhøre fem elitesoldater, som muligvis var involveret i et nyligt forsøg på et snigmyrde en fremtrædende Thaksin-modstander og protestleder, skriver the Bangkok Post og andre lokale medier i dag.

Sondhi Limthongkul var med til at stifte 'de gule' - en bevægelse, der bekæmper Thailands landflygtige tidligere regeringschef Thaksin Shinawatra, og som sidste efterår stod bag omfattende protester mod den daværende Thaksin-tro regering. Den 61-årige aktivist blev i sidste uge hårdt såret, da ukendte gerningsmænd affyrede over 100 skud mod hans bil i Bangkok. Da var der stadig undtagelsestilstand i hovedstaden som følge af massive protester, som rødklædte Thaksin-støtter iværksatte mod den nye regering.

Thailands hærchef har bekræftet, at flere af de projektiler, der blev fundet efter attentatforsøget, stammer fra militærets våben.

Bangkoks vicepolitichef, generalmajor Pongsan Jaimon, afviser dog, at politiet leder efter fem navngivne soldater.

- Vi mistænker alle relevante personer, også højtstående personer, soldater eller andre. Vi har ingen konkrete spor for øjeblikket, siger han.

Mediespekulationerne om soldaternes deltagelse i attentatforsøget kommer dagen efter, at premierminister Abhisit Vejjajiva ophævede den 12 dage lange undtagelsestilstand i hovedstaden.

0 kommentarer
Vis kommentarer