Obama kritiseres for nazi-rapport

Obama-administrationens nye rapport om højreorienterede gruppers terrorrisiko har udløst ramaskrig i USA

USA's præsident Barack Obama kritiseres, efter at hans administration tidligere på ugen offentliggjorde en efterretningsrapport, som advarer mod en øget risiko for højreekstremistisk vold og terror i landet.

Kritikken kommer især fra konservative radioværter og blogger, der frygter, at rapporten kan danne grundlag for lovindgreb mod retten til at bære våben og ytringsfriheden.

Men Det Republikanske Parti langer også ud efter regeringsrapporten, som blandt andet udpeger hjemvendte krigsveteraner som værende særligt letpåvirkelige over for højregruppernes propaganda.

- At karakterisere mænd og kvinder, der vender hjem efter at have forsvaret vort land, som potentielle terrorister er fornærmende og uacceptabelt, siger den republikanske leder i Kongressen, John Boehner.

Rapporten, der er forfattet af ministeriet for indlandssikkerhed, peger på, at den økonomiske nedtur og valget af en afroamerikansk præsident har styrket højregruppers rekruttering af nye medlemmer.

Rapporten slår fast, at der ikke er oplysninger om planlægning af specifikke terrorangreb, men at der er ligheder mellem den aktuelle situation og vilkårene i første halvdel af 1990'erne, hvor der var voksende tilslutning til militante højregrupper.

Den gang stod den højreradikale ekssoldat Timothy McVeigh bag en bombe mod en regeringsbygning i Oklahoma City, der kostede 168 mennesker livet. McVeigh blev senere henrettet for terrorhandlingen. Læs mere om regeringsrapporten her (eksternt link)

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri