Naser Khader som overborgmester

Naser Khader stiller op som de borgerliges spidskandidat til overborgmesterposten i Københavns Kommune

Følg Politik

Naser Khader går nu hårdt ind i kampen om at overtage magten i København, når Ritt Bjerregaard træder tilbage i slutningen af året. De borgerlige partier har overtalt den nyudklækkede konservative politiker til at stille op som de borgerliges spidskandidat til overborgmesterposten i Københavns Kommune, skriver Ekstra Bladet onsdag.

Partiledelserne for Venstre og konservative i København er efter en kort, hemmelig møderække med enkelte ministre blevet enige om en fælles borgerlig spidskandidat til overborgmesterhvervet: Folketingsmedlem Naser Khader.Socialdemokraten Frank Jensen får således kun lov til at være favorit til posten i en uge.

- Skal vi slå Frank Jensen, kræver det, at vi står ubrydeligt sammen, siger en kilde i bestyrelsen for Venstres vælgerforening til Ekstra Bladet.

Det forlyder, at Naser Khader i første omgang var afvisende over for at begive sig ind i nye politiske eventyr. Men efter at have været til kaffe på statsminister Anders Fogh Rasmussens kontor forleden, var han overtalt til at påtage sig den store opgave for de to borgerlige partier.

De to partiers nu forhenværende spidskandidater Pia Allerslev (V) og Mogens Lønborg (K) er ikke begejstrede for den nye udvikling, men interne kilder oplyser til Ekstra Bladet, at de begge står bag den nye spidskandidat.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.