Ingen eksamen i førtidspension

Venstres plan om at lade førtidspensionister vurdere hvert fjerde-femte år, skydes ned fra højre og venstre

Venstre-forslag vil være  med til at skabe nervevrag og vil kunne føre til selvmord blandt førtidspensionister, mener SF-ordfører. (Arkivfoto: Lars Hansen)
Venstre-forslag vil være med til at skabe nervevrag og vil kunne føre til selvmord blandt førtidspensionister, mener SF-ordfører. (Arkivfoto: Lars Hansen)
Følg Politik
Der bliver ingen fast ’eksamen’, hvor landets førtidspensionister skal bevise, at de er egnede til at modtage den livslange ydelse.

Venstres arbejdsmarkedsordfører, Jens Viberg, krævede ellers i går i Jyllands-Posten, at førtidspensionister fremover skal have deres sag revurderet hver fjerde-femte år.

Og han samlede opbakning hos både Konservative og Dansk Folkeparti (DF), skrev avisen. Dermed burde der være et flertal i Folketinget for ’pensions-eksamenerne’.

Men så let går det ikke.

For DF er slet ikke blandt aftalepartierne og spiller derfor ingen rolle i sagen. Dermed er flertallet væk. Desuden afviser partiets arbejdsmarkedsordfører, Bent Bøgsted, over for Ekstra Bladet, at DF vil pille så kategorisk ved ordningen. De, der allerede modtager førtidspension i dag, skal eksempelvis slet ikke røres.

Desuden slår SF og Socialdemokraterne fast, at de vil nedlægge veto mod ordningen, hvis det skulle blive nødvendigt. Og det kan begge partier gøre, fordi de er med i aftalen fra 2003.

– Det vil være en helt urimelig måde at behandle mennesker på. Det vil være med til at skabe nervevrag og vil kunne føre til selvmord, fordi det skaber stor usikkerhed blandt psykisk syge, siger SF’s Eigil Andersen til Ekstra Bladet.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind