Havfruen skal til Kina

Selv om 52 procent af københavnerne er imod, besluttede de københavnske politikere alligevel at låne Den Lille Havfrue ud til verdensudstillingen i Shanghai

Den lille Havfrue skal vises frem i Shanghai. (Foto:: Polfoto)
Den lille Havfrue skal vises frem i Shanghai. (Foto:: Polfoto)

Hvis Den Lille Havfrue ellers kunne tale, skulle hun nok have været i gang med at lære kinesisk.

Den verdenskendte bronzefigur, der forestiller hovedpersonen i et H.C. Andersen-eventyr af samme navn, har siddet på en sten på Langelinie i København siden den 23. august 1913, men skal nu en tur til Kina. Fra 1. april 2010 og 10 måneder frem skal hun være en del af den danske pavillon ved Expo/verdensudstillingen i Shanghai. Det vedtog et stort flertal i Københavns Borgerrepræsentation torsdag.

Københavns teknik- og miljøborgmester, Klaus Bondam (R), er glad for, at Den Lille Havfrue nu endelig får lov til at strække benene, hvis hun ellers havde nogen.

- Vores udlån af Den Lille Havfrue vil skabe stor interesse for den danske pavillon i Shanghai. Hun bliver et trækplaster og vil være med til at sætte fokus på Danmark og i særdeleshed på København. Hun kan være med til at trække udenlandske virksomheder og investeringer til vores hovedstad, siger han til Ritzau.

Som en del af udstillingen og måske også for, at Den Lille Havfrue ikke skal få hjemve, får hun lov til at stå i et lille bassin med vand, som bliver fragtet med til Kina fra Københavns Havn.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen