Annonce:
Annonce:

Brians barske bandepakke

Brian Mikkelsens bandepakke rummer mulighed for dobbelt så hårde domme for grov vold og våbenbesiddelse

Brian Mikkelsen skærper tone - og straframmer. (Foto: Finn Frandsen)
Brian Mikkelsen skærper tone - og straframmer. (Foto: Finn Frandsen)
Annonce:
Følg Politik

Justitsminister Brian Mikkelsen har netop præsenteret sin bandepakke på et pressemøde i justitsministeriet.

Pakken indeholder en række tiltag, der skal sætte en stopper for den igangværende bandekrig mellem Hells Angels og indvandrerbander i København.

- Det er en helt uholdbar og uacceptabel situationen. Vi vil derfor sætte en stopper for det med en hård og kontant plan. Rockere og indvandrere skal ikke have et eneste minuts ro, sagde Brian Mikkelsen.

Regeringen vil fordoble straffen for banderelateret kriminalitet som drab og vold.

- Straffen for grov vold fordobles til tre års fængsel, mens drab ved bandeopgør stiger fra 12 års fængsel til fængsel på livstid. Ulovlig våbenbesiddelse fordobles til et års fængsel, som fordobles ved gentagelse, siger justitsministeren.

Annonce:

Ubetinget fængsel betyder udvisning
Regeringen vil også fordoble straffen for at påvirke vidner og tredoble straffen til halvandet års fængsel for at hindre ambulancefolk eller redningsfolk i arbejde.

Pakken betyder også, at udlændinge, der bliver idømt en ubetinget fængselsstraf, kan udvises.

Det bliver også lettere at lave telefonaflytning af kriminelle ved bandekriminalitet, og så vil justitsministeren ramme bandemedlemmerne på pengepungen.

- Vi vil have stoppet rekrutteringen til banderne. Derfor intensiverer vi 'Al Capone-metoden", siger justitsministeren, som i næste uge mødes med skatteminister Kristian Jensen (V).

Samme metode anvendte myndighederne i kampen mod rockerne under 90'ernes krig mellem Hells Angels og Bandidos.

- Væk med deres penge. Væk med deres dyre ejendomme, så vi demonstrerer overfor deres lillebrødre, som rekrutteres til deres bander og rockermiljøer, at vi fanger dem hvor som helst og når som helst, uanset hvilken kriminalitet de laver, siger justitsministeren.

Annonce:

'Straks-forbud'
Der indføres et 'straks-forbud' mod at opholde sig op til 500 meter fra et område. Det skal stoppe indvandrere, som kropsvisiterer og overvåger forbipasserende på Nørrebro. Det koster fængsel første gang at bryde politiets forbud, forklarer Brian Mikkelsen.

Regeringen vil oprette banderåd i alle større danske byer, så fædregrupper og andre kan være med til at forebygge kriminalitet. Politidirektørerne skal møde socialmedarbejdere, skoler, kommuner og fædregrupper, påpeger han. TV-overvågningen skal måske styrkes på offentlige områder som Blågårds Plads. Det vil regeringen drøfte med politiet, forklarer justitsministeren.

Politiet får flere folk på gaden i København, men politidirektør i København, Hanne Bech Hansen, vil ikke oplyse, hvor mange ekstra betjente, der bliver sat ind.

Bandepakken er kommet på plads efter en række møder mellem justitsministeriet, rigspolitiet, Københavns politi, PET og rigsadvokaten.

Justitsministeren forventer, at pakken kan vedtages i Folketinget i løbet af foråret.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: