Simon Emil Ammitzbøll er rasende

Simon Emil Ammitzbøll sammenligner Velfærdsministeriets sagsbehandling af Borgerligt Centrum med en dårlig roman. Der er ikke lighed for loven, lyder kritikken

Den tidligere radikale Simon Emil Ammitzbøll har ikke nemt ved at få godkendt partinavnet Borgerligt Centrum. (Arkivfoto: Jakob Jørgensen)
Den tidligere radikale Simon Emil Ammitzbøll har ikke nemt ved at få godkendt partinavnet Borgerligt Centrum. (Arkivfoto: Jakob Jørgensen)

Et rent 'kafkask' forløb.

Sådan karakteriserer partistifter Simon Emil Ammitzbøll de seneste måneders forsøg på at få godkendt navnet Borgerligt Centrum.

Ammitzbøll har endnu ikke fået godkendt partinavnet af Valgnævnet under Velfærdsministeriet og kritiserer skarpt ministeriets håndtering af sagen.

- Vi er utilfredse med den sagsbehandling, der har været. Jeg synes, der har været en meget skæv form for sagsbehandling. Over for os har man overholdt de normale, formelle krav, men over for enhver anden, der har haft lyst til at klage over os, har man givet utroligt vide muligheder for at komme med indsigelser. Der er ikke lighed for loven i den måde, man administrerer loven på, siger Simon Emil Ammitzbøll til Ritzau.

Da han præsenterede sit nye centrum-højre-parti den 6. januar, sagde han, at partiet inden årets udgang ville indsamle de cirka 20.000 underskrifter, der skal til, for at stille op til næste folketingsvalg. Men processen er blevet udskudt. Partiet kan nemlig først indsamle underskrifter, når det er blevet godkendt af myndighederne.

- Hvis det her var foregået i et østeuropæisk land, så var der ikke den danske politiker, der ikke ville mene, at det var en sag for Europarådet. Det er et system, som man kun ser beskrevet i en dårlig roman, siger Simon Emil Ammitzbøll.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere