Annonce:
Annonce:

Danske politikere: Vigtig med stærk leder

Danske politikere klar med de forventelige lykønskninger til Obama. De borgerlige kalder det vigtigt med stærk leder i et stærkt USA

Annonce:
Følg Politik

Få ting er sikre i politik, men to ting kan man altid regne med: Oppositionen kritiserer hvert år statsministerens tale ved Folketingets åbning og politikere over hele verden ønsker den kommende præsident tillykke med valget. Altid.

De første reaktioner er da også allerede kommet fra de danske politikere:

Lene Espersen (K) glæder sig over, at Obama vandt med et overbevisende flertal, og hun er samtidig sikker på, at USA og Danmark vil opretholde 'de tætte bånd og det gode samarbejde, både kulturelt og politisk'.

- Vi har mange store opgaver foran os, der kræver grænseoverskridende samarbejde, ikke mindst den globale finanskrise og klimaaftalen i København næste år. Derfor tegner det godt med et stærkt amerikansk lederskab, siger økonomi- og erhvervsministeren og fremhæver arbejdet med finanskrisen og en bindende klimaaftale i København i 2009.

Annonce:

Mogens Lykketoft (S) kalder Obamas sejr en sejr for omtanken og et lysende eksempel til efterfølgelse

- Vi er begejstrede over det historiske vendepunkt, som udfolder sig denne novembermorgen i USA. Obamas sejr er en sejr for omtanken. Det er et lysende eksempel til efterfølgelse. Det kan stadig lade sig gøre at vinde valg ved at tale op til folks håb i stedet for at tale ned til deres fordomme og frygt, siger Mogens Lykketoft.

Margrete Vestager og De Radikale fokuserer på, at Bush-æraen nu er slut, og samtidig er det også et tegn på, at opdelingen mellem 'os og dem' er ovre.

- Barack Obama er fortællingen om håb og samarbejde, og med valget af Obama har amerikanerne sendt et signal til resten af verden. Et signal om at fokusere på det, der samler os som mennesker, i stedet for at fokusere på det, der deler og spreder os, siger Margrethe Vestager.

Annonce:

Pia Kjærsgaard (DF) er glad for, at Obama har udtrykt ønske om at optrappe indsatsen i Afghanistan. Og opfordrer til, at USA og Danmark stadig mødes og finder løsninger på fælles interesser.

- Det er vigtigt for USA at vide, at de kan regne med Danmark. Men det er altså også vigtigt for Danmark, at vi i USA har en stor, stærk støtte, der kender vores kvaliteter og værdsætter vores støtte og hjælp, selvom vi er et lille land, siger hun.

Villy Søvndal (SF) mener, at valgresultatet er et nederlag for statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og den borgerlige regering.

- Obamas sejr er en mavepuster til Fogh. Statsministeren har mistet sin politiske guru, George W. Bush, og Republikanernes fiasko får også konsekvenser for vores regering. Fogh har bundet sig meget tæt sammen med Bush. Nu synker Bush, og så følger Fogh med ned, siger Villy Søvndal.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: