Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Miniputternes førstemand

Simon Emil Ammitzbøll har sat et ungt politisk hold, men på hjemmebane har han erfaringen i 18 år ældre partner

Parret Simon Emil Ammitzbøll og Henning Olsen til kongeligt aftenselskab. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Parret Simon Emil Ammitzbøll og Henning Olsen til kongeligt aftenselskab. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Da Naser Khader 7. maj 2007 stiftede Ny Alliance, kunne Simon Emil Ammitzbøll fejre toårs bryllupsdag med sin mand, Henning Olsen, der er 18 år ældre end han.

De mødte hinanden første gang på en cafe 1. december 1998. På det tidspunkt havde Simon Emil Ammitzbøll endnu ikke fortalt hverken sine forældre eller søskende, at han var til fyre.

Det sagde han først, da han i foråret 1999 var på Krogerup Højskole, hvor den nuværende landsformand for Det Radikale Venstre, Søren Bald, var højskoleforstander.

Havde haft kærester
- Jeg havde haft kærester, men for ti år siden fandt jeg ud af, at jeg mere var til fyre. Da mødte jeg Henning, som jeg blev gift med 7. maj 2005, siger Simon Emil Ammitzbøll til Ekstra Bladet.

Henning Olsen er ansat i oliebranchen, hvorfor han rejser en del til den skotske olieby Aberdeen.

Han har holdt sig på afstand af pressen, men i går fotograferede han på livet løs på Christiansborg, da 31-årige Simon Emil Ammitzbøll præsenterede sit nye parti, Borgerligt Centrum.

Hos dronningen sammen
Ammitzbøll har tidligere haft ham med til dronningens fester på Christiansborg, hvor de har stillet op til fotografering i kjole og hvidt, men i går var de i mere afslappet tøj, selv om det var en festdag for dem begge.

- Hvorfor skal vælgerne stemme på dit parti?

- Jeg tror, at mange vælgere er trætte af dette ’big mother’-samfund, hvor der er en hønemor, der fortæller os, hvad vi må og ikke må.

- Jeg tror, at folk godt selv kan finde ud af, hvordan de skal leve.

- Derfor skal vi af med rygeforbud på barer og restauranter. Det samme gælder med lukkeloven, for butiksejerne skal selv have lov til at bestemme, hvornår de vil holde åbent.

Somme tider festryger
- Er du selv ryger?

- Jeg kan godt finde på at ryge ved festlige lejligheder, men ellers ryger jeg ikke. Men det irriterer mig, at folk ikke selv må have lov til at bestemme, hvor og hvornår de må ryge.

- Du blev for alvor kendt, da du stillede op for fodboldholdet FC Zulu. Spiller du stadig fodbold?

- Nej, desværre. Da jeg meldte mig ud af Det Radikale Venstre i oktober sidste år, begyndte jeg at dyrke motion i fitnesscentret på Christiansborg. Jeg har desværre måttet tage en pause, fordi jeg i slutningen af november slog mit knæ, men jeg regner med at gå i gang igen.

Danmark som et frisindet land
- Kommer vi til at se dig som aktiv eller tilskuer ved World Outgames (OL for bøsser og lesbiske, red.) til sommer?

- Det bliver ikke som aktiv, men jeg skal nok følge det. World Outgames kan være med til at markedsføre Danmark som et frisindet land, og jeg går ind for frisind, siger Simon Emil Ammitzbøll.

1 af 2 Simon Emil Ammitzbøll havde en travl dag i går, da han præsenterede sit nye parti, Borgerligt Centrum. (Foto: Kristian Linnemann)
2 af 2 Parret Simon Emil Ammitzbøll og Henning Olsen til kongeligt aftenselskab. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen