Birthe fik sin tuneserlov

90 imod 89 stemmer. Folketinget har netop stemt den omstridte tuneserlov igennem

- Det er en nødvendig lov, siger Birthe Rønn Hornbech på spørgsmålet om det er en god lov. (Foto: Jesper Stormly Hansen)
- Det er en nødvendig lov, siger Birthe Rønn Hornbech på spørgsmålet om det er en god lov. (Foto: Jesper Stormly Hansen)

Det blev en hurtig lov, som er fremsat, første-, anden- og tredjebehandlet på godt en måned. Og så rammer loven kun 18 mennesker, som det ser ud i dag.

Alligevel har Folketinget under stor og vild debat netop strammet reglerne for tålt ophold, den såkaldte ’tuneserlov’, som skal sikre, at mennesker på tålt ophold får en daglig meldepligt til politiet.

Hvorfor skal den strammes?
Under Folketingets 3. behandling var der dog stadig mange politikere, som ville vide, ’hvorfor’ loven overhovedet skal strammes.

Som løsgængeren Simon Emil Ammitzbøll sagde kort før debatten sluttede:

- Under 2. behandlingen spurgte jeg hvorfor. Nu har fru Pia Christmas-Møller også lige spurgt hvorfor. Og jeg har netop selv spurgt hvorfor igen. Hver eneste gang får vi svaret: Fordi...

Integrationsminister Birhe Rønn Hornbech, der lægger navn til lovforslaget, virkede indimellem irriteret og svarede kort og præcist på alle spørgsmål.

Til Simon Emil Ammitzbøll sagde hun:

- Vi ønsker forstærkede kontrolforanstaltninger, og det får vi med denne lov.

Kender ikke Kurt W
Tidligere under debatten havde Naser Khader, LA, spurgt, om Birthe Rønn troede, at Kurt Westergaard ville sove roligere i nat end i går, hvortil ministeren svarede:

- Det må du spørge Kurt Westergaard om.

Da Khader også ville vide, om Birthe Rønn syntes, det er en ’god lov’, som netop er vedtaget, svarede Birthe Rønn:

- Det er en nødvendig lov.

Oppositionen forsøgte at stikke til Birthe Rønns eftermæle, men det bekymrede ikke ministeren. I stedet sagde hun, at det havde været usmageligt at høre SF’s gruppeformand Ole Sohn forleden stå i Folketingssalen og sige ’føj’ om loven.

- Det har jeg aldrig oplevet før. Det viser en foragt for alle andre meninger end SF’s.

Under debatten var der et medlem af Folketinget, der ville vide, om den mordmistænkte tuneser, Slim Chafra, også ville få lov at tage på juleferie hos sin familie i Århus. Men det svarede integrationsminister Birthe Rønn Hornbech ikke på.

Efter en kort pause samledes tinget igen og stemte lov nr. 69 hjem med det snævrest mulige flertal, 90 imod 89 mandater.

Og så gik Folketinget ellers på juleferie klokken 13.30 med påskriften på salens store computerskærme: God jul og godt nytår.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere