Øv-Fogh, New-Fogh, UFO

Anders Fogh Rasmussen fik mange nye øgenavne, da oppositionens frontfigurer afkrævede svar om regeringens nye klima-venlige linje

- Hellere én omvendt synder end 99 retfærdige, siger den nyligt klimabevidste Anders Fogh Rasmussen. (Arkivfoto: Polfoto)
- Hellere én omvendt synder end 99 retfærdige, siger den nyligt klimabevidste Anders Fogh Rasmussen. (Arkivfoto: Polfoto)

Helle Thorning-Schmidt, Margrethe Vestager og Villy Søvndal førte an, da statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) onsdag formiddag var kaldt til samråd om regeringens nye klimabevidste politik.

Men inden debatten tog fat, var der spydigheder i luften.

SF's leder, Villy Søvndal, lagde ud med at betegne den danske statsminister, man oplevede, før han lancerede den nye klimalinje på Venstres landsmøde i november, for 'Øv-Fogh'. Mens den Fogh, der optrådte på dagens samråd, var 'New-Fogh'.

De Radikales Margrethe Vestager var ikke sen til at gribe den bemærkning, men fangede åbenbart ikke helt Søvndals lille ordspil.

- Jeg troede, du kaldte statsministeren for 'UFO'. Men det ville faktisk også give god mening, grinede Vestager sammen med resten af de forsamlede.

Anders Fogh Rasmussen spillede gerne med på legen, og henviste til Bibelen i sit svar.

- Hvis vi skal holde os til Søvndals udsagn om en slags omvendelse, så vil jeg henvise til Skriftens ord, om at der i himlen er større glæde over en synder, der omvender sig, end over 99 retfærdige, sagde Fogh inden debatten, som var ledet af Svend Auken, tog en mere seriøs drejning.

0 kommentarer
Vis kommentarer