Annonce:
Annonce:

K klar til roadpricing

For første gang anbefaler de konservative, at der indføres en afgift for at køre på vejene, såkaldt roadpricing. V og DF er ikke afvisende

Annonce:
Følg Politik

De konservative er vendt på en tallerken og anbefaler nu, at der indføres en vejbenyttelsesafgift, såkaldt roadpricing, i Danmark. Til gengæld skal registreringsafgiften for nye biler sænkes med 50 pct., siger Henriette Kjær, trafikordfører og politisk ordfører for Det Konservative Folkeparti.

Oppositionen har i flere år råbt på roadpricing som et middel til at begrænse biltrafikken med og få flere over i den kollektive trafik. Nu er også regeringspartiet klar:

- Vi må lægge alle parader og prøve at indføre roadpricing. Princippet skal være, at jo mere kø, der er, jo mere man slider på vejene, og jo mere CO-2 man udleder, jo mere skal man betale i vejbenyttelsesafgift. Samtidig skal det være billigere at køre på vejene i Vestjylland, hvor der ikke er så meget kollektiv trafik som i f.eks. hovedstaden, siger Henriette Kjær til Jyllands-Posten. Henriette Kjær har tidligere været modstander af roadpricing.

Ifølge Morgenavisen Jyllands-Postens oplysninger vil regeringen pege på netop roadpricing som vejen frem i det oplæg om den fremtidige trafik- og infrastruktur i Danmark, som præsenteres om få dage.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: