Annonce:
Annonce:

'Husk du har et ansvar, Fogh'

Der er i dag et år til klimatopmødet i København begynder. Det markerede gruppen Klimax med en happening ved Bella Center og en huskekage til politikerne

Aktionsgruppen Klimax på Bella Centers tag sønmdag eftermiddag, før politiet bad dem kravle ned igen.(Foto: ekstrabladet.tv)
Aktionsgruppen Klimax på Bella Centers tag sønmdag eftermiddag, før politiet bad dem kravle ned igen.(Foto: ekstrabladet.tv)
Annonce:
Følg Politik

- Vi sidder ikke inde på Borgen og laver reformer med politikerne. Det gør Klimabevægelsen (en landsdækkende klimapolitisk bevægelse, red.). De kender juraen og systemet. Det vi kan er at gå på gaden og lave aktioner.

Rebecca Ingemann er pressetalsmand for aktionsgruppen Klimax, der i dag for en kort bemærkning indtog Bella Center med et banner og et budskab for at markere, at der i dag er et år til klimatopmødet i København.

Er I ikke bange for, at jeres aktioner overskygger jeres politiske budskab?

- Grunden til at vi laver aktionerne er, at vi har et politisk budskab, som vi vil nå ud til den almene dansker med. Og det gør vi ved at lave aktioner på en sjov måde, siger Rebecca Ingemann til ekstrabladet.dk.

Men drukner indholdet ikke i happenings og aktioner?

- Nej, for hver gang vi laver en aktion, har vi et politisk budskab bag, siger Rebecca Ingemann.

Annonce:

'Det er ikke alene politikernes opgave'
Sammen med de øvrige deltagere i Klimax er hun bekymret for, om Anders Fogh og de øvrige toppolitikere husker deres ansvar for at lave solidariske klimaløsninger - og ikke bare som med Kyoto-aftalen giver grønt lys til at købe CO2-kvoter fra verdens fattigste.

- Vores budskab til politikerne er: Husk at I har et ansvar. Ellers er vi der for at minde jer om det.

Hos Klimabevægelsen (refereret ovenfor) arbejder man gerne sammen med Klimax:

- Det er en god ide at lave sjove, skægge og fredelige events, siger medlem af bevægelsens landsudvalg Rasmus Vincentz til ekstrabladet.dk.

Men det er langtfra kun politikerne, der skal råbes op, understreger han:

- Befolkningen skal også råbes op til at lægge maksimalt pres på politikerne. Og så er det ikke kun politikerne, der skal handle. Det skal vi allesammen, året rundt, derhjemme, på arbejdspladsen, i boligforeningen eller i sportsklubben, siger Rasmus Vincentz.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: