Bonnichsen i åben kamp med Brian M

PET's tidligere chef Hans Jørgen Bonnichsen langer hårdt ud efter justitsminister Brian Mikkelsen, som han mener angriber hans ytringsfrihed

Nu har tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen også fået mjustitsminister Brian Mikkelse på nakken. (Arkivfoto)
Nu har tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen også fået mjustitsminister Brian Mikkelse på nakken. (Arkivfoto)

Justitsminister Brian Mikkelsen beskyldes for at bevæge sig 'på kanten af magtmisbrug' af den tidligere chef for Politiets Efterretningstjeneste, Hans Jørgen Bonnichsen.

I usædvanligt direkte vendinger svarer Hans Jørgen Bonnichsen Brian Mikkelsen igen, efter at den konservative justitsminister fredag indirekte indskærpede den tidligere PET-chefs tavshedspligt.

- Jeg opfordrede fra første færd justitsministeren og Dansk Folkeparti til at anmelde mig til politiet, såfremt de mente, at der var en rimelig formodning om strafbare forhold. I stedet har man på grænsen af magtmisbrug foretaget en politisk vurdering af mig og mine udtalelser. Det kan jeg kun betragte som et nyt angreb på mig og min ytringsfrihed, siger Hans Jørgen Bonnichsen til Ritzau.

Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, mener, at Hans Jørgen Bonnichsen har fået en velfortjent løftet pegefinger af Brian Mikkelsen for sine udtalelser i den såkaldte tunesersag.