Skal vælge sine ord med omhu

Hans Jørgen Bonnichsen har ytringsfrihed, men grænserne er snævre i forhold til hans tidligere arbejde som PET-chef, mener justitsministeren som svar på kritik fra DF.

Tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen har ytringsfrihed, men skal alligevel passe på med, hvad han siger. (Arkivfoto: Kristian Linnemann)
Tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen har ytringsfrihed, men skal alligevel passe på med, hvad han siger. (Arkivfoto: Kristian Linnemann)

Justitsminister Brian Mikkelsen (K) indskærper, at der er grænser for, hvad PET's tidligere chef, Hans Jørgen Bonnichsen, kan udtale sig om. Bonnichsen er af Dansk Folkeparti blevet kritiseret for at være får åbenmundet, blandt andet i sagen om de administrativt udviste tunesere.

- Tidligere medarbejdere ved Politiets Efterretningstjeneste er naturligvis ikke afskåret fra at ytre sig i den offentlige debat. Imidlertid siger det sig selv, at tavshedspligten sætter betydelige grænser for, i hvilket omfang de pågældende kan udtale sig om tjenestens arbejdsmetoder mv. på grundlag af den indsigt, som de har opnået under deres ansættelse hos Politiets Efterretningstjeneste, oplyser Brian Mikkelsen i et svar til Folketinget.

Han vil ikke forholde sig til Bonnichsens konkrete udtalelser.

Dansk Folkeparti har spurgt ministeren om Bonnichsens udtalelser, efter han har kritiseret PET's materiale mod de tunesere, som blev anklaget for at ville myrde tegneren Kurt Westergaard. Hans Jørgen Bonnichsen har advaret om, at mistanken mod den ældste af de to tunesere kan være baseret på en utroværdig kilde.