Annonce:
Annonce:

Sander: Sms-overpris på vej væk

Det bliver billigere at ringe og sende sms mellem EU-landene - men prisen bør komme endnu længere ned, mener videnskabsminister Helge Sander (V)

Annonce:
Følg Politik

De skyhøje priser på sms-beskeder i Europa er på retur. EU's teleministre har på et møde torsdag besluttet, at der skal være et loft på cirka en krone for at sende sms'er inden for EU mod i dag 2,50 kroner. Samtidig skal der også være loft over prisen for at ringe med mobiltelefon fra et EU-land til et andet. Men prisen burde være endnu lavere, mener videnskabsminister Helge Sander (V).

Han har flere gange taget problemet op i Ministerrådet og glæder sig derfor over, at ministrene efter at have behandlet et forslag fra EU-Kommissionen om at udvide den såkaldte roamingforordning nu griber ind.

- Med dagens indgreb bliver der tale om mere end en halvering af sms-priserne, så det er et stort skridt i den rigtige retning. Det er meget tilfredsstillende, selv om vi fra dansk side gerne var gået endnu længere. Vore prisanalyser viser, at prisen kunne være sænket yderligere - både i forhold til almindelige mobilopkald samt sms-beskeder. Men det var der ikke opbakning til, siger Helge Sander, som nu håber, at medlemmerne af Europa-Parlamentet vil presse på for fortsatte prissænkninger.

Ifølge Helge Sander svarer de nuværende sms-takster til, at man giver over 60 kroner for en liter sødmælk, der kun burde koste syv-otte kroner, så selv med en mere end en halvering af takstloftet er der endnu lang vej.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: