Annonce:
Annonce:

Voldsom kritik af regeringens lynlov

Birthe Rønn lover, at retssikkerhed er i orden i lovforslag om tålt ophold. Det er den ikke, mener Institut for Menneskerettigheder. Oppositionen kræver svar

Annonce:
Følg Politik

Regeringens eget Institut for Menneskerettigheder retter en sønderlemmende kritik af integrationsminister Birthe Rønn Hornbechs (V) såkaldte tuneserlov.

Lovforslaget skal stramme reglerne for udlændinge på tålt ophold, men instituttet skriver i et høringssvar, at forslaget "i sjældent set omfang er behæftet med indholdsmæssige uklarheder og mangler". Dermed melder instituttet sig i koret af kritikere, som blandt andet omfatter Foreningen for offentlige anklagere, Advokatrådet og Amnesty International.

Institut for Menneskerettigheder advarer om, at regeringen risikerer at overtræde de internationale menneskerettighedskonventioner med forslaget om daglig meldepligt hos politiet og skærpet kontrol med udlændinge på tålt opholds gøren og laden.

Birthe Rønn Hornbech understreger over for Ritzau, at retssikkerheden er i orden i forbindelse med lovforslaget.

- Det er jeg selvfølgelig optaget af, men hvis Justitsministeriet mener noget andet, retter jeg naturligvis ind. Men jeg har sagt til Folketinget, og det står jeg ved, at vi vil administrere loven i overensstemmelse med grundloven og de internationale konventioner, så der ikke reelt bliver tale om en frihedsberøvelse, siger ministeren.

Oppositionen er fortsat skeptisk over for lovforslaget.

- Hvis Birthe Rønn Hornbech kan dokumentere, at det her ikke strider mod konventionerne, og at vi i det hele taget har brug for den her lov, så stemmer vi gerne for. Men den dokumentation har vi endnu ikke fået, siger den socialdemokratiske integrationsordfører, Henrik Dam Kristensen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: