Tamilsagen II undervejs

Balladen om integrationsminister Birthe Rønn Hornbech er blevet kaldt en ny Tamilsag. Nu får det ord ny betydning, da Rønn kaldes i samråd - om tvangsudsendte tamiler

Birthe Rønn Hornbech bliver indkaldt i lukket samråd om en sag om tvangsudsendte tamiler. (Arkivfoto: Polfoto)
Birthe Rønn Hornbech bliver indkaldt i lukket samråd om en sag om tvangsudsendte tamiler. (Arkivfoto: Polfoto)

Integrationsministeren skal i et lukket samråd redegøre for, hvorfor Danmark gik imod Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol og tvangsudsendte tamiler.

- Samrådet bliver lukket for at undgå, at Birthe Rønn ikke dækker sig ind bag, at hun ikke vil kommentere enkeltsager offentligt, forklarer de radikales udlændingeordfører, Morten Østergaard, til ekstrabladet.dk.

Danmark kan ikke tillade sig at sidde anbefalinger fra internationale organisationer overhørig. Og da slet ikke Den Europæiske Menneskeretsdomstol.

Men det er tilsyneladende sket, og oppositionen presser nu på for en forklaring fra integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V). De Radikale vil have ministeren i et lukket samråd.

- Ministeren skal forklare, hvordan det er sket, og hvordan hun vil sikre, at Flygtningenævnet og de danske udlændingemyndigheder fremover vil efterkomme de anbefalinger, der kommer fra Menneskerettighedsdomstolen. De står ikke til diskussion, siger Morten Østergaard til Ritzau.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen