Kilde: Hillary bliver udenrigsminister

Barack Obama vil i næste uge udnævne Hillary Clinton som sin udenrigsminister, rapporterer amerikanske medier

Barack Obama, USA's kommende præsident, vil inden for en uge udnævne sin tidligere rival Hillary Clinton som udenrigsminister. Det oplyser en unavngiven Obama-rådgiver til amerikanske medier.

Barack Obama og Hillary Clinton mødtes i sidste uge i Chicago for at diskutere muligheden for, at hun kunne blive udenrigsminister. Med mindre der sker noget helt uventet, bliver hun udnævnt som udenrigsminister på torsdag, siger kilden.

Clinton, tidligere førstedame og nuværende senator for New York, har været blandt favoritterne til den vigtige post, selv om hun under primærvalgene kæmpede en hård kamp med Obama om at blive præsidentkandidat for Det Demokratiske Parti. Men efter hun havde fordøjet skuffelsen over sit nederlag, trak hun i arbejdstøjet og hjalp Obama til valgsejr.

Hillarys berømte mand, ekspræsident Bill Clinton, har ifølge kilden blotlagt alle de finansielle forhold omkring sin globale velgørenhedsfond, The Clinton Foundation, der en overgang blev set som en mulig forhindring for Hillary Clintons ministerpost.