Snagede i Obamas mobilsamtaler

En ansat i mobilselskabet Verizon Wireless har uden tilladelse snaget i Barack Obamas mobilsamtaler

Ansatte hos mobilselskabet Verizon Wireless har haft adgang til at se, hvem Barack Obama har ført mobilsamtaler med. (Foto: AP)
Ansatte hos mobilselskabet Verizon Wireless har haft adgang til at se, hvem Barack Obama har ført mobilsamtaler med. (Foto: AP)

En ansat i mobilselskabet Verizon Wireless kan se frem til en fyring på gråt papir, efter han uden tilladelse snagede i USA's kommende præsident Barack Obamas private mobilsamtaler.

Verizon Wireless vil ikke oplyse, hvilke informationer den pågældne har haft adgang til, men teleanalytiker Michael King vurderer ifølge nyhedsbureauet Reuters, at han givetvis har set, hvem Obama har ringet til og hvem, der har ringet til den ham, samt hvor længe opkaldene har varet.

En talsmand for Barack Obama oplyser dog, at den ansatte hverken har haft adgang til den kommende præsidents email eller voicemail.

Efter Barack Obama blev informeret om, at en uvedkommende person havde været inde på hans mobil-konto, blev hans abonnement øjeblikkeligt opsagt.

Verizon Wireless har iværksat en intern undersøgelse for at afgøre, om Obamas personlige mobil-oplysninger blot er blevet spredt blandt de ansatte i telefonselskabet, eller om oplysningerne også er blevet lækket uden for selskabet.