Annonce:
Annonce:

Blikkenslager-Joe bliver forfatter

Verdens mest berømte ikke-håndværker lægger navn til bogen 'Joe the Plumber - i kamp for den amerikanske drøm'

Her begyndte det hele: Barack Obamas valgkampturné kom forbi Samuel J. Wurzelbachers forhave i Holland, Ohio, og for rullende tv-kamera fik de to en snak om skattepolitik. (Foto: AP)
Her begyndte det hele: Barack Obamas valgkampturné kom forbi Samuel J. Wurzelbachers forhave i Holland, Ohio, og for rullende tv-kamera fik de to en snak om skattepolitik. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Politik

Barack Obama valgkampbesøg 12. oktober i den lille by Holland i Ohio satte punktum for Samuel Joseph Wurzelbachers liv som almindelig amerikansk specialarbejder. Da præsidentkandidaten passerede Wurzelbachers forhave, hvor ejeren spillede fodbold med sin søn, udbrød Samuel: 'Årh, du vil ikke snakke med mig!'

Men det ville Obama godt. Så de to fik en snak om Obamas planer for den amerikanske skattepolitik. Det skete for rullende tv-kamera - og hermed var Joe the Plumber født. Valgkampens mest omtalte enkeltperson. Symbolet på den amerikanske middelklassemand, som drømmer om at få sit eget firma, men som frygter, at politikerne smadrer drømmen med reguleringer og skat, og som synes, at omfordeling og spredning af velstand via skatten er ren, ramsaltet socialisme.

Annonce:

Historien holdt ikke vand
Ikke mindst Barack Obamas modkandidat, John McCain, tog Wurzelbacher til sit hjerte og inddrog ham ligefrem i programmet for sine vælgermøder.

Det slog kun ubetydelige skår i Joe the Plumbers symbolværdi, at det viste sig, at han ikke er uddannet blikkenslager, som han havde fortalt, og at han ikke vil blive ramt af Obamas skattepolitik, som han havde påstået.

Og nu medfører den henkastede bemærkning i forhaven i Holland, at Joe slet ikke behøver at købe sin arbejdsgivers blikkenslagerforretning, for et lille bogforlag har hyret en forfatter til hjælpe ham med at skrive bogen: Joe the Plumber: Fighting for the American Dream - altså en bog om Joe som symbol på kampen for den amerikanske drøm.

Udkommer syv uger efter mødet
Joe the Plumber regner helt åbenbart med at skulle lægge navn til en bestseller. Han har sagt i et interview med Fox News, at han sagtens kunne have fået en bogkontrakt med et af de store forlag.

Annonce:

- Men de behøver ikke min hjælp. De er rige i forvejen. Så det her er min måde at sprede velstand på.

Allerede 1. december ventes bogen at komme på hylderne - præcis syv uger efter, at tilværelsen blev totalt ændret for en fodboldspillende far fra Ohio.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: