Annonce:
Annonce:

Magtfuldt udvalg giver reprimande til Rønn

Forkæmper for folkestyret Birthe Rønn Hornbech får et rap over nallerne fra en af de væsentligste vagthunde på Christiansborg

Annonce:
Følg Politik

Hun ligger i skyttegravskrig med partifæller, ombudsmanden udtaler "tung kritik" af hendes ministerium, og nu får integrationsminister Birthe Rønn Hornbech en irettesættelse af Folketingets Europaudvalg, der hører til blandt de vigtigste kontrolorganer i folkestyret.

Kritikken kommer, fordi hun fredag formiddag går i folketingssalen frem for at tage til et længe planlagt møde i Europaudvalget. Derfor udskydes mødet helt ekstraordinært.

- Jeg har siddet i Europaudvalget siden 2002 og kan ikke huske, at en minister har sjusket sådan med planlægningen før, siger SF's europaordfører, Anne Grete Holmsgaard.

Birthe Rønn Hornbech udviser en "decideret mangel på respekt for Folketinget", lyder det fra Kim Mortensen, europaordfører i Socialdemokraterne, som opfordrer til en "alvorlig irettesættelse" af ministeren.

Kritikken giver genlyd hos Dansk Folkeparti:

- Alle ved, hvornår vi holder møder i Europaudvalget. Og så er det problematisk, at ministeren tager ting i folketingssalen, som gør, at det hele skal rykkes. Så jeg kan godt bakke op om Socialdemokraterne, siger udvalgsmedlem Pia Adelsteen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: