Annonce:
Annonce:

Kvindekamp om Frankrigs socialister

Den slagne præsidentkandidat Ségolène Royal og Lilles borgmester, Martine Aubry, kæmper om posten som leder af Frankrig største oppositionsparti, Socialisterne

Ségolène Royal med sine støtter på et møde i Paris onsdag. Hun anses for favorit til formandsposten hos socialisterne. (Foto: AP)
Ségolène Royal med sine støtter på et møde i Paris onsdag. Hun anses for favorit til formandsposten hos socialisterne. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Politik

Mens den franske præsident, Nicolas Sarkozy, soler sig som formand for EU, slås to markante kvinder i dag om pladsen som hans udfordrer, når Frankrigs næste gang, i 2012, vælger præsident.

55-årige Ségolène Royal, Sarkozys slagne modstander fra præsidentvalget fra valget i maj i fjor, er favorit, når de franske socialister i dag stemmer om, hvem der skal følge Francois Hollande som partileder.

Hun har to modstandere - det 41-årige medlem af Europaparlamentet Benoit Hamon, som anses for absolut outsider, og Martine Aubry, 58, som efter flere år på tunge ministerposter nu er borgmester i Lille. Hun er tidligere blevet anset for Frankrigs bedste bud på en kvindelig præsident.

To kvinder med forbindelser
Begge kvinder i kapløbet har socialismen i deres personlige bagage. Den pikante detalje - det er jo Frankrig, vi taler om, er, at partiformand Francois Hollande er far til Ségolènes fire børn, men at parret efter tre årtiers samliv skiltes efter det mislykkedes præsidentvalg.

Martine Aubrys tråde ind i magtens centrum er mere rene: Hendes far er Jacques Delors, formentlig den mest magtfulde formand, som Europa-kommissionen nogensinde har haft.

Hvis der ikke ved den afstemning, som foregår i dag, kommer absolut flertal for nogen af kandidaterne, stemmes der igen i morgen mellem de to bedst placerede.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: