Situation spidser til i Thailand

Et granatangreb mod demonstranter i Thailands hovedstad, Bangkok, kostede torsdag en person livet og sårede 23. Angrebet skete ud for premierministerens kontor

Regeringsfjendtlige demonstranter, der har besat den thailandske premierministers kontorer, har erklæret, at de vil fortsætte deres tre måneder lange protester, selv om en person blev dræbt og 23 blev såret ved et granatangreb i Bangkok.

Granaten blev ifølge øjenvidner kort før daggry kastet mod demonstranterne, som siden august har holdt pladsen uden for premierminister Somchai Wongsawats kontor besat. Demonstranterne kommer fra bevægelsen Folkets Alliance for Demokrati, og de kræver premierministerens afgang. Få minutter efter granateksplosionen viste bevægelsens egen tv-station, at demonstranter fortsatte med at danse til livemusik, selv om de kun var få meter væk fra stedet, hvor den blev sprængt.

Granatangrebet er det fjerde og det hidtil mest blodige mod Folkets Alliance for Demokrati. Flere sympatisører kom til stedet for at bakke op bag et par hundrede demonstranter, som har ført an i protesterne.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary skal fra mandag på officielt besøg i Thailand. Sammen med udenrigsminister Per Stig Møller (K) skal de deltage i et erhvervsfremstød i Bangkok.