Avis: Løkke er nummer 8 i Europa

En ny rangliste over Europas finansministre i avisen Financial Times har Lars Løkke Rasmussen med på en 8. plads. Finsk finansminister topper listen

Lars Løkke er populær buden for Danmarks grænser. Financial Times har udnævnt til den 8. bedste finansminister i Europa. (Foto: Anders Brohus)
Lars Løkke er populær buden for Danmarks grænser. Financial Times har udnævnt til den 8. bedste finansminister i Europa. (Foto: Anders Brohus)

Mens finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) har det svært i de hjemlige meningsmålinger, så er der måske lidt opbakning for ham at hente i en ny hitliste over Europas finansministre.

Avisen Financial Times sender således Løkke ind på en hæderlig midterplacering som nummer otte ud af de 19 finansministre, der er med i undersøgelsen.

'Lærer hurtigt i svære tider', lyder avisens karakteristik af Løkke, der i næste uge kan fejre sin etårsdag som finansminister.

Lars Løkke Rasmussen må dog se sig overgået af sine kolleger fra de to andre nordiske EU-lande. Helt i toppen af Financial Times' rangliste er den finske statsminister, Jyrki Katainen, som af avisen spås en stor politisk fremtid. Også den letgenkendelige svenske finansminister med hestealen, Anders Borg, overhaler Løkke og kommer ind på en fjerdeplads.

Financial Times har målt finansministrene på en række parametre inden for tre hovedkategorier: Økonomiske resultater, stabilitet på finansmarkedet under finanskrisen og politiske færdigheder.