Annonce:
Annonce:

Obama lover at lukke Guantánamo

Barack Obama vil lukke fangelejren Guantánamo og dermed genskabe USA's moralske anseelse i verden. Det siger den nyvalgte præsident i et stort tv-interview

Fangerne på Guantanamo kan glæde sig over, at Obama vil lukke basen. (Foto: AP)
Fangerne på Guantanamo kan glæde sig over, at Obama vil lukke basen. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Politik

Den nyvalgte amerikanske præsident, Barack Obama, understregede i nat dansk tid i et af USA's mest populære tv-programmer, at han agter at gøre alvor af sine løfter om at lukke fangelejren Guantánamo.

- Jeg har sagt gentagne gange, at jeg har til hensigt at lukke Guantánamo, og det vil jeg gennemføre, sagde Obama i programmet 60 Minutes.

Obama indtager Det Hvide Hus 20. januar, og derefter skal der altså sættes en stopper for indespærringen af terrormistænkte på flådebasen i Cuba, hvor hundredvis af fanger har været bag lås og slå, siden USA invaderede Afghanistan i 2001. Her er de blevet udsat for meget hårdhændede forhørsmetoder.

- Jeg har sagt gentagne gange, at USA ikke udøver tortur. Og jeg vil sikre mig, at vi ikke torturerer. Det er en vigtig del i bestræbelserne på at genrejse USA's moralske anseelse i verden, sagde Obama.

I interviewet lover Obama også at indkalde sine militære rådgivere, så snart han kommer til magten, for at planlægge en tilbagetrækning af amerikanske tropper fra Irak. En del af dem skal ifølge Obama så overføres til Afghanistan.

Interviewet med Obama blev optaget fredag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: