Sidste mail fra Obama

Når Obama træder ind i Det Hvide Hus, må han formentlig sige farvel til sin elskede BlackBerry. For verdens mægtigste mand må ikke alt

Obama må af med sin elskede Blackberry. (Foto: AP)
Obama må af med sin elskede Blackberry. (Foto: AP)

Den har nærmest været en del af Barack Obamas påklædning. Som sko, som et ur.

USA's kommende præsident har i årevis haft sin BlackBerry-mobiltelefon som en naturlig del af dagligdagen, ofte har han haft den hængende i sit bælte. Men om godt to måneder ser det ud til, at han må aflevere den til sikkerhedsfolkene i Det Hvide Hus.

The New York Times skriver, at Obama, der overtager præsidentposten efter George W. Bush den 20. januar, som præsident må leve efter de særlige regler, der gælder for indehaveren af det øverste embede i USA. Det betyder blandt andet, at al hans korrespondance skal i arkiv, og det risikerer i øvrigt i sidste instans at blive offentliggjort.

Barack Obama vides at være en meget e-mailende person. Hans BlackBerry, der også har e-mailfunktion, har været hans forbindelse til omverdenen.

Sikkerhedsforanstaltningerne har stor betydning for præsidentens muligheder for at anvende e-mail som kommunikationsmiddel, da der er risiko for, at præsidenten kan blive hacket.