Annonce:
Annonce:

Ballade hos franske socialister

Franske socialister dybt splittede om ny partileder. Medlemmer skal stemme om, hvem som skal lede partiet

Annonce:
Følg Politik

Det franske socialistpartis kongres i Reims i weekenden sluttede i dyb uenighed, efter at de delegerede ikke kunne blive enige om en ny partileder og et nyt partiprogram, som skal danne grundlag for kampen mod den konservative præsident Nicolas Sarkozy.

Ségolène Royal, som tabte præsidentvalget til Nicolas Sarkozy i fjor, kunne ikke samle den nødvendige opbakning, og det bliver nu partiets medlemmer, der afgør formandsvalget.

Den 55-årige Royal kritiserede de delegerede for at være bagstræberiske og for at ikke at se fremad, da de ikke bakkede op om hende. Royal vil modernisere partiet.

Royal kæmpede i lørdag for at blive valgt til leder. Men hun er hæmmet af, at partiet er dybt splittet om den fremtidige kurs.

Det bliver nu partiets medlemmer, der ved en afstemning torsdag, kommer til at afgøre lederskabet. Royal får to modkandidater, Lilles borgmester, Martine Aubry, der er arkitekten bag en 35 timers arbejdsuge. Og medlem af Europa-Parlamentet Benoit Hamon, der holder til på venstrefløjen af partiet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: