Klimakvoter skal betale skattelettelser

Klimakvoter og 'sociale' grønne afgifter kan være med til at betale en grøn skattereform, annoncerer V-formand Anders Fogh Rasmussen

Penge til den kommende skattereform kan blandt andet findes gennem salg af CO2-kvoter til erhvervslivet og 'sociale' grønne afgifter for danskerne, lyder det fra Venstres formand, Anders Fogh Rasmussen.

Selvom Skattekommissionen stadig arbejder, løfter Anders Fogh Rasmussen på Venstres landsmøde for første gang på låget for indholdet af "en grøn skattereform" til foråret.

- Kvoter kan man selvfølgelig kalde en omkostning, men omvendt er det jo også en fordel for erhvervslivet, hvis man bruger pengene til at sænke skat med, siger Anders Fogh Rasmussen.

En CO2-kvote giver tilladelse til udledning af en bestemt mængde klimaskadelig CO2, og i dag uddeles de fleste gratis til virksomheder i EU. EU-landene forhandler om et nyt kvotesystem, hvor virksomheder fra 2013 skal købe deres CO2-tilladelser på internationale auktioner. Desuden åbner Anders Fogh Rasmussen for et rent dansk system.