Rusland vil dialog om missilskjold

Russerne skruer ned for retorikken og erklærer sig klar til at diskutere missilskjold med USA. Præsident Medvedev tror, at der er chancer for at løse hårdknude

Der blæser mildere vinde i det ellers anstrengte forhold mellem Rusland og USA. Ruslands præsident Dmitrij Medvedev vil nu diskutere missilskjoldet med USA og vil ikke gøre noget, før amerikanerne "tager det første skridt."

- Rusland er parat til at diskutere de eksisterende missilskjoldsplaner med USA, siger Dmitrij Medvedev, der er i Washington i forbindelse med det internationale finanstopmøde.

USA har som led i missilskjoldet planlagt at opstille missiler i blandt andet Polen.

De planer har tirret Rusland, og derfor var meldingen, at russerne ville placere missiler i Kaliningrad tæt på Polen. Men nu skruer præsidenten lidt ned for retorikken.

- Jeg tror, at vi har en chance for at løse problemet enten ved at blive enige om et globalt missilskjold eller som et minimum at finde en løsning på det eksisterende program, som Rusland kan acceptere, siger den russiske præsident.

Han tror, at forholdet mellem Rusland og USA går bedre tider i møde, når Barack Obama i januar officielt overtager præsidentposten i USA.