Annonce:
Annonce:

Saudi tager tolerance op i FN

Saudi-Arabiens konge er draget til New York for at tale om religiøs tolerance. I hans eget land er der religiøst politi, der slår ned på uislamisk opførsel

Annonce:
Følg Politik

Saudi-Arabiens kong Abdullah vil under et møde i morgen i FN i New York skubbe på for at øge den religiøse tolerance i verden.

Mødet er kommet i stand på foranledning af kongen. FN's Generalforsamling skal i to dage drøfte trosspørgsmål og "fredskultur". USA's præsident, George Bush og den britiske premierminister, Gordon Brown, deltager i FN-mødet.

- Kongen vil give den vestlige verden den besked, at holdningen om, at islam er terror og en krigsreligion, skal ændres, siger Jamal Khajoggi, redaktør af den saudiarabiske avis al-Watan.

Kritikere siger, at mødet mest er et forsøg på at bedre Saudi-Arabiens anseelse i udlandet. Organisationen Human Rights Watch opfordrer verden til at presse kongen til at standse den religiøse diskriminering i Saudi-Arabien, hvor et religiøst politi slår ned på uislamisk opførsel.

- Der er ingen religiøs frihed i Saudi-Arabien, men kongen beder alligevel verden om at lytte til sit budskab om religiøs tolerance, siger Sarah Leah Whitson, chef for organisationens arbejde i Mellemøsten.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: