Nato er Ukraines førsteprioritet

Ukraine vil kæmpe til det sidste for at blive optaget i Nato, som har lagt pres på ukrainerne for at gennemføre reformer og få styr på den politiske situation

Ukraine vil kæmpe til det sidste for at blive optaget i Nato, siger landets viceudenrigsminister, Konstiantin Jelisejev fredag - dagen efter den vestlige alliance havde opfordret landet til at optrappe reformer for at forberede et medlemskab.

Optagelse i Nato er ifølge Jelisejev den øverste prioritet i Ukraines udenrigspolitik. Under et besøg i Bukarest minder han om, at alliancen allerede i april lovede Kijev et muligt medlemskab.

- Vi håber, at invitationen vil blive udvidet så hurtigt som muligt, siger den ukrainske minister og pointerer, at Ukraine under alle omstændigheder vil fortsætte dets forberedelser til et medlemskab.

Nato, der har lagt pres på Kijev for at få det til at gøre mere, er splittet i spørgsmålet om, hvorvidt det skal formalisere optagelsesprocessen, da Rusland er erklæret modstander af den. Samtidig hersker der usikkerhed om den politiske udvikling i Ukraine. Landets præsident opløste i oktober parlamentet, men der er endnu ikke fastsat en dato for et nyt valg.