Annonce:
Annonce:

Engell kalder udlændingesag for skandale

En retspolitisk skandale. Så klart melder den tidligere konservative justitsminister Hans Engell ud i sagen om Birthe Rønns vejledning om familiesammenføring

Annonce:
Følg Politik

Sagen om danskere, der i årevis er blevet forholdt oplysninger om at maksimalt ti ugers arbejde i et andet EU-land er nok til at søge familiesammenføring uden om de skrappe danske udlændingeregler, er intet mindre end en retspolitisk skandale. Det mener den tidligere konservative justitsminister Hans Engell, skriver Berlingske Tidende.

- Det er en retspolitisk skandale, når folk sidder i en situation, hvor de har nogle retskrav, som ikke respekteres, fordi man ikke informerer korrekt om det, siger Hans Engell.

- Alle sager, hvor borgere nægtes deres retsgarantier, er ekstremt alvorlige. Der nærmer vi os de sager, der gennem tiden har givet meget alvorlige påtaler, siger Engell, der i dag er politisk kommentator på Ekstra Bladet.

Udtalelsen falder, efter Berlingske Tidende onsdag afslørede, at integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) hen over sommeren nægtede at rette ind efter Justitsministeriets topjurister.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Der er ingen grænser for TV 2’s mangel på tillid til egne seeres åndsevner
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: