Professor: Det ligner den rygende pistol

Først så hun ud til at klare frisag. Men nu klæber en mistanke om magtfordrejning til Integrationsministeriet og Birthe Rønn Hornbech i 'vejledningssagen'

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech og hendes ministerium mistænkes nu for magtfordrejning ved helt bevidst at tilsidesætte gældende regler.

- Det her er måske netop den rygende pistol, som man har siddet og ventet på, siger Carsten Henrichsen, professor i forvaltningsret på Københavns Universitet, til Ritzau.

Meldingen kommer, efter at Berlingske Tidende i dag afslører, at centrale embedsmænd i Justitsministeriet har presset hårdt på for at få ministeren til at acceptere, at 10 ugers arbejde i et andet EU-land var nok til at søge familiesammenføring efter de lempelige EU-regler.

- De oplysninger, der nu kommer frem, er ganske alvorlige. Man kan få den mistanke, at Integrationsministeriet bevidst har tilsidesat de regler, som man skulle administrere efter. I så fald vil der være tale om magtfordrejning, siger Carsten Henrichsen.

Hvis der foreligger magtfordrejning, giver det anledning til en endog meget stærk kritik af ministeriet, vurderer professoren.

- Og det er netop det, man kan få en mistanke om, når man nu hører, at Integrationsministeriet tilsyneladende har siddet vejledningen fra Justitsministeriet overhørig.