Annonce:
Annonce:

Professor: Det ligner den rygende pistol

Først så hun ud til at klare frisag. Men nu klæber en mistanke om magtfordrejning til Integrationsministeriet og Birthe Rønn Hornbech i 'vejledningssagen'

Annonce:
Følg Politik

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech og hendes ministerium mistænkes nu for magtfordrejning ved helt bevidst at tilsidesætte gældende regler.

- Det her er måske netop den rygende pistol, som man har siddet og ventet på, siger Carsten Henrichsen, professor i forvaltningsret på Københavns Universitet, til Ritzau.

Meldingen kommer, efter at Berlingske Tidende i dag afslører, at centrale embedsmænd i Justitsministeriet har presset hårdt på for at få ministeren til at acceptere, at 10 ugers arbejde i et andet EU-land var nok til at søge familiesammenføring efter de lempelige EU-regler.

- De oplysninger, der nu kommer frem, er ganske alvorlige. Man kan få den mistanke, at Integrationsministeriet bevidst har tilsidesat de regler, som man skulle administrere efter. I så fald vil der være tale om magtfordrejning, siger Carsten Henrichsen.

Hvis der foreligger magtfordrejning, giver det anledning til en endog meget stærk kritik af ministeriet, vurderer professoren.

- Og det er netop det, man kan få en mistanke om, når man nu hører, at Integrationsministeriet tilsyneladende har siddet vejledningen fra Justitsministeriet overhørig.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Jakob Ellemann spiller hasard med befolkningens retsbevidsthed

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: