København siger nej til Store Robert

Den 72 meter høje gigantskulptur Store Robert bliver på tegnebrættet. Et flertal i København sagde torsdag aften nej tak til skulpturgaven til 200 millioner

Et stort grimt jernskrummel, der er uværdigt for Robert Jacobsens minde og vil skæmme indsejlingen til Københavns Havn.

Den 72 meter høje jernskulptur Store Robert er blevet skældt ud af både borgere, politikere og kunsteksperter. Og nu er det slut. Et flertal på Københavns Rådhus besluttede torsdag aften, at Store Robert alligevel ikke skal opstilles i Københavns Nordhavn.

- Nu er der officelt blevet takket nej til gaven, så det projekt bliver ikke til noget, siger Enhedslistens Jens Kjær Christensen til Ritzau.

Det var Enhedslisten, der havde stillet forslag om, at bystyret takker definitivt nej til skulpturen, som er tegnet af afdøde Robert Jacobsen.

En kreds af erhvervsfolk har tilbudt at betale de 200 millioner kroner skulpturen koster, og overborgmester Ritt Bjerregaard (S) støtter opførelsen i Københavns Nordhavn.

Men både Dansk Folkeparti, De Konservative, De Radikale, SF, Enhedslisten samt tre medlemmer fra Venstre og to løsgængere stemte for, at sige nej tak til Store Robert. Dermed var 29 for og 22 imod at afvise skulpturgaven.