Annonce:
Annonce:

Bush priser frihed til at vælge tro

Bush udfordrer Saudi-Arabien, som er intolerant over for andre religioner, på FN-konference om religiøs tolerance. Muhammed-tegninger lurer under debat

Annonce:
Følg Politik

Retten til selv at vælge tro er en fundamental menneskerettighed, fastslår USA's præsident, George W. Bush, på en FN-konference om religiøs tolerance, der er kommet i stand på initiativ af Saudi-Arabien.

Den amerikanske præsident roste sin allierede, Saudi-Arabiens kong Abdullah, men præsidentens tale på konferencen var reelt en udfordring af de strenge love i den islamiske oliestat, hvor det er forbudt at skifte religion, og hvor andre religioner end islam ikke accepteres.

I talen til FN's Generalforsamling fremhævede Bush, at FN's menneskerettighedserklæring, som blev vedtaget for 60 år siden, fastslår, at det er "rettighed at kunne vælge eller forandre religioner og retten til at bede privat eller offentligt".

- Frihed omfatter alle menneskers ret til at tro, hvad de vil, sagde han på andendagen af konferencen. Bush stod samtidig ved den politik, som føres i Irak og Afghanistan, selv om mange opfatter USA som aggressoren begge steder. Men Bush fastholder, at hans land "beskytter" muslimer.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: