Annonce:
Annonce:

Ukraine ikke Nato-medlem i år

Forsvarsminister Søren Gade (V) har opgivet håbet om at knytte Ukraine formelt tættere til Nato i år. Men samarbejdet vil fortsat styrkes, lyder det

Annonce:
Følg Politik

Trods massivt pres fra USA og østeuropæiske Nato-lande kommer Ukraine ikke et formelt skridt tættere på Nato-medlemskab i år.

Når forsvarsalliancens udenrigsministre til december skal tage stilling til, om der skal laves en endelig handlingsplan for Ukraines indtrædelse i alliancen, vil nogle lande vende tommelfingeren nedad, forudser forsvarsminister Søren Gade (V), som i dag deltog i et Nato-møde i Estlands hovedstad, Tallinn.

- Vi støtter Ukraine i bestræbelserne på at komme tættere på Nato, men når det så er sagt, så er det usandsynligt med en Map-aftale (handlingsplan, red.) i december. Det tror jeg ikke på, siger Søren Gade.

Gade understreger dog, at det ikke 'står og falder' med den såkaldte map-plan, og at alle Nato-allierede fortsat vil styrke samarbejdet med Ukraine.

Natos generalsekretær, Jaap de Hoop Scheffer, lagde efter dagens møde også vægt på, at Ukraines vej mod Nato-medlemskab fortsat er åben, og at alliancen ikke lader sig true af Ruslands protester mod yderligere udvidelser mod øst.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: