Sport i finansforhandlinger

Skat på OL-præmier eller ej er et af de sidste forhandlingspunkter for næste års finanslov. Forhandlingerne afsluttes i dag

Lars Løkke i spidsen for  finanslovsforhandlingerne, der forventes at slutte i dag. (Foto: Thomas Sjørup)
Lars Løkke i spidsen for finanslovsforhandlingerne, der forventes at slutte i dag. (Foto: Thomas Sjørup)

Der er for alvor gået sport i forhandlingerne om næste års finanslov. Efter udmarvende armlægninger til langt ud på natten mødes topforhandlingerne ved middagstid i dag, og blandt de sidste knaster er forslaget om at gøre præmier ved OL skattefri.

Forslaget kommer fra kulturminister Brian Mikkelsen (K), og det er målet at skabe flertal for det her under slutspurten.

På eftermiddagens program er desuden en aftale om, hvor dyrt mad til ældre på plejehjem må være og en større kulturpakke.

Som altid er det usikkert, hvornår forhandlerne kan komme ud fra finansminister Lars Løkke Rasmussens (V) konto med løftede arme og glade vindersmil og præsentere den endelige aftale, men et sandsynligt bud er sidst på eftermiddagen eller først på aftnen.

Deltagere i det dramatiske slutspil er foruden finansministeren: K-boss og vicestatsminister Lene Espersen, spidsen af DF, det vil sige Pia Kjærsgaard, Kristian Thulesen Dahl og Peter Skaarup, og på sinelinjen Anders Samuelsen fra Liberal Alliance.