Annonce:
Annonce:

V-bagland kræver hurtig euro-afstemning

Venstres bagland kommer nu med en klar opfordring til sin egen partitop: Send euroforbeholdet ud til en hurtig folkeafstemning og vent med de øvrige forbehold

Annonce:
Følg Politik

Statsminister Anders Fogh Rasmussens politiske bagland er utålmodig.

En ny rundspørge, som Ritzau har foretaget blandt Venstres kommuneformænd, viser, at et flertal i V-baglandet vil have det danske euroforbehold sendt ud til en hurtig folkeafstemning.

Hele 58 procent af Venstres kommuneformænd ønsker ikke at vente på en afklaring af Lissabon-traktatens fremtid og vil have euroen til folkeafstemning inden de øvrige danske EU-forbehold.

- Havde vi haft Lissabon-traktaten, havde det været genialt med en afstemning her i efteråret. Men det generer mig meget, at Danmark ikke er fuldgyldigt medlem af Europa og ikke sidder med ved bordene, hvor beslutningerne træffes. En afstemning kunne måske finde sted til foråret eller i forbindelse med Europaparlamentsvalget i juni næste år, siger Jørgen Svaneberg, der er formand for Venstre i Helsingør Kommune.

Venstre-baglandets opfordring kommer få dage inden partiets landsmøde i Herning, hvor det helt store tema er Danmarks forhold til EU.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: