Annonce:
Annonce:

Traktat-slagsmål på højeste niveau

Irernes nej til Lissabon-traktaten danner baggrund for offentligt opgør mellem Tjekkiets præsident og Irlands udenrigsminister

Annonce:
Følg Politik

Et officielt statsbesøg udviklede sig onsdag til et offentligt opgør gennem pressen mellem Tjekkiets præsident, Vaclav Klaus, og Irlands udenrigsminister, Micheal Martin.

Den EU-skeptiske præsident benyttede sit statsbesøg i Irland til en privat middag og et efterfølgende pressemøde hos Declan Ganley, som med succes stod bag nej-kampagnen ved den irske folkeafstemning om Lissabon-traktaten i juni.

Det behagede langt fra Micheal Martin, som over for irsk radio beskyldte Klaus for "upassende indblanding" i irske anliggender. Men ikke lang tid efter tog Klaus så til genmæle.

- Sådan et hykleri kan jeg ikke acceptere. Hvis der er én, som ikke behager mig, vil jeg sige det ansigt til ansigt - og ikke bag hans ryg, sagde Klaus til medrejsende tjekkiske journalister i Dublin.

Den irsk-tjekkiske strid bliver ekstra betændt af, at Tjekkiet overtager EU-formandskabet efter nytår og dermed også ansvaret for Lissabon-traktatens fremtid.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: