Annonce:
Annonce:

EU lægger bånd på kreditvurderinger

De internationale kreditvurderingsbureauer skal kigges mere efter i sømmene, mener EU-Kommissionen. Bureauerne ses som en af hovedskurkene i finanskrisen

Annonce:
Følg Politik

Store kreditvureringsbureauer som Moody's, Standard & Poor's og Fitch skal have meget strammere spilleregler, når de opererer i EU. Sådan lyder det seneste forslag fra EU-Kommissionen, som skal dæmme op for fremtidige finanskriser.

Ifølge Charlie McCreevy, EU-kommissær for det indre marked, skal de stramme regler ses som en hjælp til at 'genskabe tilliden på markedet', efter at kreditvurderingsbureauerne af mange er blevet udnævnt som en af hovedskurkene i finanskrisen.

- Det vil være uretfærdigt at udpege kreditvurderingsbureauerne som den eneste årsag til den finansielle turbulens, men de har spillet deres rolle, siger Charlie McCreevy.

Kreditvurderingsbureauerne uddeler karakterer til selskaber på baggrund af, hvor sikkert det er at investere i selskabet. Men bureauerne har fået stor kritik for, at de ikke tids nok slog alarm overfor faren ved subprime-lån.

Blandt andet fik den krakkede investeringsbank Lehman Brothers en positive A2-vurdering få dage før subprime-krisen den 15. september fik banken til at kollapse.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: