Annonce:
Annonce:

Ny lov om tålt ophold er spild af tid

Birthe Rønn Hornbech spilder tiden med at lave en ny lov om tålt ophold med meldepligt hver dag og mulighed for at straffe udeblevne. Loven findes allerede

Annonce:
Følg Politik

Politikerne spilder tiden med at lave en ny lov om tålt ophold for uønskede udlændinge, der ikke kan sendes væk.

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) vil fremsætte lovforslaget på torsdag. Men der findes allerede en lov, hvor en udlænding på tålt ophold kan tvinges til at bo i Sandholm lejren i Nordsjælland og melde sig hver dag.

Det påpeger professor i strafferet Jørn Vestergaard, Københavns Universitet. Det står i udlændingeloven og forarbejderne.

Professoren tvivler på, at domstolene vil acceptere meget langvarige ophold i Sandholm med daglig meldepligt. Og der skal være mulighed for at få en sag om tålt ophold i Sandholm for en dommer, understreger han med henvisning til menneskerettighedskonventionens artikel 5.

- Meldepligten skal tilpasses de konkrete forhold i den enkelte sag, så den kan f.eks. være hver 14. dag, hver fjerde uge eller dagligt, siger Jørn Vestergaard til Ritzau om den nuværende lov.

Muligheden for at straffe med frihedsberøvelse, hvis nogen ikke melder sig, findes også allerede, fremhæver han og sætter fingeren på paragrafferne 36 og 60 i udlændingeloven.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: