R: Tæppet trukket væk under Rønn

Ombudsmanden leverer en "sønderlemmende kritik" af integrationsministeren og underkender tæt på alle hendes synspunkter, siger De Radikale

Med sin foreløbige redegørelse trækker ombudsmanden tæppet væk under integrationsminister Birthe Rønn Hornbech og hendes ministerium. For ombudsmanden underkender ministeren, når han fastslår, at myndighederne skal vejlede borgerne langt bedre om familiesammenføring efter EU-reglerne, end de har gjort.

Sådan lyder vurderingen fra De Radikale på Christiansborg.

- Det er en sønderlemmende kritik af Udlændingeservice og Integrationsministeriet. Det må være skrap kost for integrationsministeren, som bliver underkendt i snart sagt alle synspunkter, hun har haft i den her sag, siger De Radikales udlændingeordfører, Morten Østergaard.

Og der er virkeligt noget at rette op på i ministeriet, lyder det.

- Det bør give anledning til svære overvejelser hos integrationsministeren og i regeringen, at man svigter sit ansvar i forhold til forvaltningsloven. Birthe Rønn har stædigt forfægtet, at de ikke var forpligtet til at vejlede borgerne. Og nu får man at vide, at deres arbejde har været beklageligt ringe.