Tørnæs: Obama har misforstået os

Den nyvalgte amerikanske præsident har fuldstændig misforstået, hvor stor den danske indsats er over for flygtninge fra Irak, mener udviklingsminister Tørnæs

Ulla Tørnæs - mon hendes sure mine får Barack Obama til at trække sin kritik tilbage? (Foto: Miriam Dalsgaard)
Ulla Tørnæs - mon hendes sure mine får Barack Obama til at trække sin kritik tilbage? (Foto: Miriam Dalsgaard)

Barack Obama har misforstået den danske indsats for flygtninge fra Irak, mener udviklingsminister Ulla Tørnæs. Den nyvalgte amerikanske præsident har skriftligt kritiseret blandt andre Danmark for at gøre for lidt for de irakiske flygtninge efter krigen i 2003.

Tørnæs vil rette, hvad hun opfatter som en misforståelse, når hun får lejlighed til at tale med folk fra den kommende amerikanske administration, fortæller hun til Ritzau. Det er ikke en stor politisk sag, som kræver omgående rettelse, mener hun.

Udviklingsministeren fremhæver, at Danmark i hvert af årene 2007 og i 2008 gav 100 millioner kroner til irakiske flygtninge i nærområdet.

- Danmark har gjort en flot, stor indsats i Iraks nabolande. Det betyder, at Danmark er den største humanitære donor, målt pr. indbygger. Måler vi det i absolutte tal, er vi tredjestørst, kun overgået af USA og Japan, siger Tørnæs.

Ulla Tørnæs finder det unuanceret, hvis man kun ser på, hvor mange flygtninge Danmark har modtaget.