Fogh støtter Lenes hjælpepakke

Anders Fogh afviser, at ministrene ville hjælpe sig selv, da de lavede hjælpepakker for at holde renten nede på flekslån, som flere end halvdelen af ministrene har

Både Anders Fogh Rasmussen og Lene Espersen har flekslån for millioner. De afviser, at det spillede ind, da hjælpepakken blev vedtaget. (Foto: Jens Dige)
Både Anders Fogh Rasmussen og Lene Espersen har flekslån for millioner. De afviser, at det spillede ind, da hjælpepakken blev vedtaget. (Foto: Jens Dige)

Mange ministres store flekslån i huset har intet som helst at gøre med den støtte, som regeringen har medvirket til for at bremse rentestigningen på flekslån. Det fastslår statsminister Anders Fogh Rasmussen (V).

- Det kan jeg afvise fuldstændigt. De pakker, der handler om obligationsmarkedet, er først og fremmest forhandlet på plads mellem dem, der agerer på markedet - altså de finansielle institutioner, Nationalbanken og så videre. Det er ikke noget, regeringen har været blandet særligt meget ind i, siger statsministeren.

Statsminister med flekslån
- Dem med flekslån kommer faktisk til at betale en højere rente. Det har de vidst hele tiden. I en periode har renten været lav. De vidste, at hvis den steg, så er der ikke noget at gøre ved det. Og derfor kommer de også til at mærke det til næste år, siger Anders Fogh Rasmussen, selv flekslåner.

Af de 19 ministre i regeringen har de 10 optaget flekslån, hvor renten kan gå op og ned. I sidste uge lancerede regeringen en hjælpepakke til pensionssektoren, hvorefter renten på flekslån faldt.