Annonce:
Annonce:

KL: Regeringen er på zigzagkurs

KL giver ikke meget for de 300 mio. kr., regeringen og forligspartierne netop har forhandlet på plads til kommunerne. Også aftale om ældremaden skydes ned

Annonce:
Følg Politik

Kommunernes Landsforening (KL) løfter ikke armene i ren og skær begejstring over de 300 mio. kr., som finanslovsaftalen ruller ind på kommunernes konto.

Faktisk får de nye midler, hvoraf 100 mio. kr. er øremærket 'toiletkontoen', en lunken modtagelse.

- Finansminister Lars Løkke Rasmussen skal ikke tro, at han for 100 mio. kr. kan købe aflad og dermed lukke diskussionen om uhumske toiletter. Vi tager selvfølgelig imod pengene, men 100 mio. kr. lukker ikke debatten, siger KL's formand, Erik Fabrin (V).

Han undrer sig også over, hvorfor kommunerne i den grad skulle i finansministerens økonomiske skruetvinge under økonomiforhandlingerne , når regeringens forligspartier tilsyneladende kan presse flere penge igennem til kommunerne.

- Først skulle vi kæmpe hårdt for at få det niveau, vi endte med at få. Derefter skulle vi kæmpe for at bringe aldeles berettigede ønsker ned på det niveau, for at undgå sanktion. Og nu rundes det hele af med en ansøgningspulje på 100 mio. kr. ekstra. Det er en zigzagkurs, der er helt uhørt, lyder skudsmålet fra Fabrin.

Endelig møder kravet om et loft på 3000 kr. for mad til ældre på plejehjem stor modstand fra KL.

- Nu lader man som om, at maden bliver billigere. Men sådan er det ikke. Den koster det samme som altid, det er bare nogle andre end dem, der spiser den, der skal betale. Vi ved, at de fleste ældre er godt stillet økonomisk. Relativt få er dårligt stillet. Derfor er det en dårlig anvendelse af rigtig mange penge, at man giver med spredehagl til alle, uanset om de har behov, mener Erik Fabrin.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: