EU genstarter forhandlinger med Rusland

Forhandlingerne om en vigtig samarbejdsaftale mellem EU og Rusland starter igen trods store protester fra Litauen. Danmark havde hellere ventet

Ruslands militære indgriben i Georgien er ikke glemt hos EU-landene. Men den synlige afstandtagen - i form af et stop for forhandlingerne om en ny partnerskabsaftale - er nu droppet.

På et møde i Bruxelles bakkede et stort flertal af EU's udenrigsministre op om at genstarte forhandlingerne. Kun Litauen var voldsomt utilfreds med beslutningen.

- Det er i vores egen interesse at fortsætte forhandlingerne. Det betyder ikke, at vi giver en gave til Rusland, siger EU's udenrigskommissær, Benito Ferrero-Waldner.

Danmark havde hellere ventet med at genoptage forhandlingerne, oplyserer Michael Zilmer-Johns, nordchef i udenrigsministeriet, der deltog ved EU-mødet som erstatning for den sygemeldte udenrigsminister, Per Stig Møller (K).

- Vi er nervøse for, om det her bliver opfattet på den rigtige måde i Rusland. Men vi erkender og tager til efterretning, at formandskabet og kommissionen ikke mener, der er grund til at udskyde forhandlingerne længere, siger han.