Annonce:
Annonce:

EU genstarter forhandlinger med Rusland

Forhandlingerne om en vigtig samarbejdsaftale mellem EU og Rusland starter igen trods store protester fra Litauen. Danmark havde hellere ventet

Annonce:
Følg Politik

Ruslands militære indgriben i Georgien er ikke glemt hos EU-landene. Men den synlige afstandtagen - i form af et stop for forhandlingerne om en ny partnerskabsaftale - er nu droppet.

På et møde i Bruxelles bakkede et stort flertal af EU's udenrigsministre op om at genstarte forhandlingerne. Kun Litauen var voldsomt utilfreds med beslutningen.

- Det er i vores egen interesse at fortsætte forhandlingerne. Det betyder ikke, at vi giver en gave til Rusland, siger EU's udenrigskommissær, Benito Ferrero-Waldner.

Danmark havde hellere ventet med at genoptage forhandlingerne, oplyserer Michael Zilmer-Johns, nordchef i udenrigsministeriet, der deltog ved EU-mødet som erstatning for den sygemeldte udenrigsminister, Per Stig Møller (K).

- Vi er nervøse for, om det her bliver opfattet på den rigtige måde i Rusland. Men vi erkender og tager til efterretning, at formandskabet og kommissionen ikke mener, der er grund til at udskyde forhandlingerne længere, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: