Annonce:
Annonce:

Drama under finanslovsforhandlinger

Forhandlingerne om næste års finanslov gik i stå, da regeringen måtte ringe Birthe Rønn-Hornbech op

Pia Kjærsgaard vil have styr på, om den tuneser, der var anklaget for at ville dræbe tegneren Kurt Westergaard, bor tæt på ham. (Foto: Jesper Stormly Hansen)
Pia Kjærsgaard vil have styr på, om den tuneser, der var anklaget for at ville dræbe tegneren Kurt Westergaard, bor tæt på ham. (Foto: Jesper Stormly Hansen)
Annonce:
Følg Politik

Drama og opbrud var på dagsordenen, da årets finanslovsforhandlinger søndag gik ind i sit afgørende døgn. Men dramaet handlede ikke om statens husholdningsbudget, men om en tuneser, der vil en Muhamed-tegner til livs.

Årsagen er, at BT søndag skrev, at Jyllands-Postens tegner Kurt Westergaard risikerer at møde den tunesiske mand, som PET vil have udvist af Danmark for bestandig for at ville slå Kurt Westergaard ihjel. Artiklen fik Dansk Folkeparti på barrikaderne i en grad, så partiet ikke ville forhandle længere, før der var kommet svar på, hvad regeringen vil gøre ved den situation.

Annonce:

Kort før mødet gik i gang klokken 15 sagde erhvervs- og økonomiminister Lene Espersen (K), at hun har talt med integrationsminister Birte Rønn Hornbech (V), som oplyser, at regeringen på tirsdag fremlægger et lovforslag, der påbyder personer på tålt ophold – som tuneseren er, fordi han ikke kan udvises på grund af risiko for dødsstraf – at melde sig i Sandholmlejren hver dag, ligesom personen skal sove i Sandholmlejren hver nat.

Forelagt disse oplysninger sagde Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl, at han lige ville høre, hvad regeringen vil gøre, indtil et evt. lovforslag bliver vedtaget:

- Der er en periode, inden lovforslaget kan træde i kraft, og der vil vi godt høre, hvad regeringen vil gøre for at garantere Kurt Westergaards sikkerhed indtil da, sagde Thulesen Dahl.

Partileder Pia Kjærsgaard sagde:

- Regeringen har sovet i timen. Det holder jo ikke, at Kurt Westergaard risikerer at møde den mand, der vil slå ham ihjel på gaden. Nu må regeringen komme med et ordentligt svar på det her. Vi risikerer jo en ny sag om et halvt år, og det duer jo ikke, sagde Pia Kjærsgaard, der understregede, at ’alt’ har med finanslovsforhandlingerne at gøre.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: