Trans-borgmester valgt i USA

Den lille amerikanske by Silverton er den første i USA, der har valgt en transseksuel til borgmester

Stu Rasmussen, 60, er valgt som borgmester i Silverton. Stu blev født som mand, men er nu sprunget ud som kvinde. (Foto: AP)
Stu Rasmussen, 60, er valgt som borgmester i Silverton. Stu blev født som mand, men er nu sprunget ud som kvinde. (Foto: AP)

Da Stu Rasmussen i denne uge for tredje gang blev valgt som borgmester i den lille by Silverton nær Portsmouth i Oregon, var det noget af en sensation.

Den 60-årige heteroseksuelle politiker er nemlig født som mand, men er nu godt igang med at lave sig selv om til en kvinde. Han har for nylig fået indopereret brystimplantater, og han er for nylig sprunget helt ud og går offentligt i kjoler, højhælede sko og lakerer sin negle som en rigtig dame.

Det er første gang, en amerikansk by har valgt en transseksuel som borgmester, skriver magasinet JustOut, der er et blad for Porthsmouths bøsser og lesbiske.

Selvom Stu Rasmussens føler sig født i den forkerte krop, er han ikke homoseksuel.

- Jeg er en fyr. Jeg er en heteroseksuel mand, der bare er blevet til en kvinde, sagde han med sin dybe mandestemmme under valgkampen, hvor han vandt med kun 450 stemmer mere end sin konkurrent Ken Hector, som har siddet på borgmesterposten de seneste år.

Den nyvalgte borgmester havde sin kæreste, Victoria Sage, med til valget. De to har dannet par i mere end 35 år.