Annonce:
Annonce:

Sygehus-gulerod til 100 millioner kr.

Lørdag eftermiddag besluttede regeringen, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance at afsætte 100 millioner kroner til at fjerne den ventelistepukkel på 300.000 operationer, der opstod i forbindelse med forårets strejker

Annonce:
Følg Politik

Det er et delforlig under dette års finanslovsforhandlinger, og de 300.000 operationer skal være væk, inden ventelistegarantien - der sikrer behandling inden for en måned - genoptages 1. juli næste år.

Puklen skal i første omgang fjernes ved overarbejde eller investeringer i udstyr. Den detalje skal sundhedsminister Jacob Axel Nielsen nu forhandle på plads med landets fem regioner - ligesom hver region skal redegøre for, hvor mange penge, de har behov for. De 100 millioner kroner bliver nemlig ikke automatisk delt i fem dele, men efter behov.

Dansk Folkeparti har under forhandlingerne været optaget af at sikre, at puklen så virkelig kommer væk til sommer, og til det formål besluttede parterne, at ventelisternes udvikling monitores en gang om måneden.

- Vi har et positivt livssyn, så puklen er væk til sommer. Det skal den, sagde finansminister Lars Løkke Rasmussen og afviste at forholde sig til sanktioner, hvis den ikke er det.

Sundhedsaftalen indebærer desuden en patietombudsmand og en pulje på 100 millioner kroner, der skal sikre øer og andre udkantsområder en lægehelikopterordning fra 2011, hvor der er bygget store nye regionssygehuse. Pengene skulle sikre 3-4 helikoptere til regionerne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: